Hejsan!!

Long time no see! Tänkte bara visa ett litet livstecken, har egentligen inget speciellt på hjärtan. Men tänkte att det snart är ett år sen jag bloggade sist, så det är väl på tiden att jag gör ett nytt försök. ;) Så snälla, förslag tack!! Vad ska jag blogga om!?
10.07.2012 kl. 20:26

"Sviker" homosidan ?


Jag är bisexuell. Fast egentligen tycker jag inte om att dela in allting i fack. Men ja, jag har ingen skillnad vem jag blir kär i, kort och gott.

Så om jag nu skulle göra slut med min flickvän och bli tillsammans med en kille istället, skulle jag då har "rätt till" att blogga på den här bloggen?
Känns det som att jag "sviker homosidan" och går "över till heterosidan"?


Bara lite funderingar så här på kvällskvisten. Vad tycker DU?
15.08.2011 kl. 17:57

"Bögarnas fel" - okej eller inte okej?
I Allsång på Skansen uppträdde en humorgrupp med sången "Bögarnas fel". Någon tog illa upp och gjorde en polisanmälan.

Vad tycker ni, var detta uppträdande okej eller inte?

Jag förstår att man kan ta illa upp, det kan jag nog tänka mig. De skämtar om en minoritet och anklagar dem för "allt ont i världen". Men jag själv är en människa med stor självdistans och kan driva med mig själv väldigt långt, och skulle nog snarare skrattat åt det.

Men å andra sidan kan man ju tänka som så, Allsång på Skansen är ett familjeprogram och barnen kanske inte förstår att det är ett skämt.

VAD TYCKER NI? Okej eller inte okej?
09.08.2011 kl. 22:18

Bara en fas?

Det finns de som tycker att det bara är en fas, när man kommit ut som homo/bi/whatever.

De tror att det är sånt som händer när man är ung. Sedan växer man ur det och skaffar en "normal" partner.

Detta tror ju inte jag på. Men vad tror du?

17.06.2011 kl. 20:34

Popkalaset

Imorgon blir det popkalaset. Som typ alla ska på, känns det som. Vem man än frågar så är de påväg dit. Jag ska i alla fall dit med min flickvän + några andra. Ska bli kiva! Är DU påväg dit ?
17.06.2011 kl. 16:13

Gaypeople i Raseborg?

Alltså seriöst, finns det gayisar i Raseborg-området? Step forward!
15.06.2011 kl. 19:46

Varför är det svårt att komma ut?

Orsak nummer ett varför det är svårt att komma ut är ju att hbtq-personer inte är helt accepterade över allt, och så vidare bortåt... Men sen finns det fall där man är rädd för att berätta för tex sin mamma om ens läggning, fastän hon vet om det. Man vill bara inte prata och berätta. Varför? Jo, det heter ju SEXUELL läggning. Just det, det har i princip med sex att göra. Och jag vet inte hur det är med er, men jag tycker verkligen inte om att prata sex med min mamma. Därför kan det bli ett problem, det känns så intimt och privat, man vill inte prata om det. Så är det i alla fall för mig. Mamma vet om att jag har flickvän och hon gillar min flickvän. Min flickvän är en del av familjen liksom. Ändå har vi aldrig pratat om min läggning. Jag har liksom kommit ut, men utan att säga något om min läggning. Först och främst är det så intimt och privat, för det andra finns det väl inte så mycket att säga om saken. Kärlek är ju kärlek, oavsett kön.
08.06.2011 kl. 23:11

Gud kanske har en plan

En vanlig grej som vissa personer brukar stålsätta sig med när det handlar om homosexualitet är:

" HOMOSEXUALITET ÄR FEL, GUD HAR SKAPAT EN MAN OCH EN KVINNA SÅ DE KAN FÅ BARN. DET KAN INTE ETT PAR AV SAMMA KÖN. DET ÄR ONATURLIGT."

För det första är jag inte ens troende, men om nu Gud har en plan för människan så kanske det finns en mening med att homosexualitet blir mer och mer accepterat i dagens samhälle. Gud kanske inte vill ha så mycket mer människor till på jorden. Har ni glömt att Gud har skapat all natur och alla djur också. Och som säkert alla vet börjar människorna svämma över på jorden och sakta utrotar både djur och natur.

Det finns så många hemlösa och föräldralösa barn ute i världen, kanske man bör ta hand om dem i första hand genom adoption, istället för att klämma in fler barn på jordklotet.

Det finns en mening med allt som händer.
24.05.2011 kl. 20:40

Barnfilmer som är gay

Skulle det inte vara härligt med en fin Disneyfilm där huvdrollsinnehavarna var gay?

Roligt skulle jag tycka!


22.05.2011 kl. 21:39

En fin tanke!

Fick en kommentar av SO som jag vill visa. Har hört en massa olika teorier om varför man blir gay, men den här teorin har jag inte hört förut. Jag är en riktigt hopplös romantiker, så jag tycker den här teorin är jättesöt!

"jag tror att det finns ett antal "one-and-only's" personer där ute för varje människa. Vad som sedan bestämmer om man är mer gay lr mer straight är bara antalet personer av varje kön som är helt rätt för en som finns. Den som är mest straight kanske har 95% av det motsatta könet medan den som är mest gay motsattsen. Sen handlar det bara om att hitta dom :) Så i grund och botten tror jag att alla kan bli kära i båda könen men att antalet människor som passar en perfekt varierar."
22.05.2011 kl. 21:02

När kom jag ut för mig själv?

Det brukar vara så att man "kommer ut" för sig själv, när man inser att man är homo/bi/trans.

Men jag har nog aldrig kommit ut för mig själv.

Jag har aldrig känt helt klart om jag är hetero, homo eller bi. Jag kallar mig själv bisexuell, eftersom jag verkligen inte har någon skillnad vilket kön jag blir kär i. Jag bryr mig inte om det är en tjej, en kille, en tjej som är transsexuell och vill vara kille eller en kille som vill vara tjej.

För många år sedan frågade en kompis om jag vet att jag är heterosexuell. Jag visste att hon förväntade sig att jag skulle säga "ja". Men det kunde jag inte.

När jag blev kär i min tjej så kom det inte som en chock. Jag tyckte inte att det var konstigt. Allt kändes bara helt normalt.

Så därför har jag aldrig kommit ut för mig själv, eftersom det inte finns något att komma ut med. Jag har aldrig fått någon uppenbarelse. Jag har alltid bara varit...ja, som jag är.
22.05.2011 kl. 19:01

a human right

22.05.2011 kl. 15:01

Nanna Grundfeldt
Nanna Grundfeldt är vinnare av Finlands Top Model, säsong två. Top Model kommer ursprungligen från USA, men finns i över 30 länder. Nanna är den första vinnaren någonsin som är gay. Hurra för det!
22.05.2011 kl. 12:05

Vad tycker du om gay-familjer?Tycker du att samkönade par ska få adoptera/inseminera?

I Finland är närståendeadoption tillåtet. Det betyder att om ena mamman insemineras så är bara hon mamman till barnet. Då kan den andra mamman adoptera barnet, så de båda blir föräldrar till barnet. I Sverige blir båda automatiskt mamma till barnet.

I Sverige får samkönade par också adoptera från andra länder. Men det är inte alltid så lätt att få tag på någon som vill adoptera till ett homosexuellt par.

I framtiden vill jag absolut ha barn tillsammans med min flickvän. Men det är många år tills dess, och jag tror att det kommer bli lättare att skaffa barn i ett samkönat förhållande.
21.05.2011 kl. 12:14

När tänker du berätta att du är straight?SÅÅÅÅ RÄTT!

Varför behöver man inte komma ut som straight, men som hbtq-person måste man komma ut?
20.05.2011 kl. 21:49

Hallå alla tokiga bloggare, det är Alice här! Jag är en helt vanlig tjej på 19 år som bor någonstans i Finlandet! Jag är bisexuell och har en underbar flickvän, vi har varit tillsammans i ca 2 år. Vilken tur att ni hittade hit, för nu har ni möjlighet att följa med på mina äventyr i Lesboland! Fråga gärna om det är nåt ni undrar, jag bits absolut inte :)

Senaste kommentarer