Long time no see!!!

Ou maj gaaaaad. Har haft en lång paus från bloggen, välbehövligt.

Men vet ni vad. Nu börjar det snart bli vår, solen skiner och det känns som att man föds igen! Det där gråa, tunga skalet runt mig kläcks, och man stiger ut som en ny människa!

Så därför har jag bestämt mig att aktivera mig igen!

Wohoo, let's go!17.03.2011 kl. 13:59

Kärleksbomb

En dos av kärlek.
Bara för att plåga mig lite extra, när jag sitter här och saknar min älskling.


19.12.2010 kl. 21:17

ÄNTLIGEN JULLOV!

Kan ni förstå hur skönt det är med jullov?

Det började på fredagen, och den dagen skiljdes jag och min flickvän/sambo åt.
Alltså bara över jullovet.

Hon for hem till sin familj och jag for hem till min.
Vi (våra familjer) bor långt i från varann så vi kommer inte att ses på en tid.
Men på nyår tror jag att jag sticker till henne och hennes familj.

Ska bli så härligt att ses sen igen.

Jag saknar henne redan.
19.12.2010 kl. 20:54

Vårt vardagliga liv.


Ursäkta för dåååålig uppdatering. Har haft så fullt upp i skolan...

Någon tyckte att jag skulle skriva mer om vårt (mig och min flickväns antar jag) vardagliga liv.

Jovisst kan jag det. Men grejen är ju den att vi lever som precis alla andra. Skola, filmkvällar, vänner, och så vidare... Men det kan ju väl också vara kul att läsa om?

Det ska jag ta fasta på i framtiden :) !

Igår gjorde min flickvän mig sällskap till bibban. Jag skulle hämta en bok som jag reserverat (en bok jag behöver till skolan, jättetråkig...). Så vi gick ut i mörkret och snön. Det var jättemysigt att gå där tillsammans och se på julbelysningar.

Senare på kvällen låg vi i soffan och myste och jag läste medan älskling såg på tv. Sedan såg vi på Robinson (så spännande! har bara sett det programmet när jag var liten) tillsammans.

När det var slut for vi och sova. Vi låg sked och jag kramade om min flickvän, så som vi alltid gör när vi ska sova. Mysigt!

10.12.2010 kl. 12:01

Det är inte alltid som man tror!


Många har den uppfattningen att om en kvinna är lesbisk så har hon kort hår. Och går med manliga kläder. Och tycker inte om tjejiga saker som att sminka sig och så vidare.

Om en kvinna har ett androgynt utseende får man höra att "hon måste vara lesbisk!". Men men, så är ju inte fallet.

Bisexuella och lesbiska kan se ut hur som helst! De kan ha långt hår och klä sig jättekvinnligt! Både jag och min flickvän har långt hår och är kvinnliga. Det får mig att undra om folk anar att vi ett par om vi går hand i hand, eller tror de att vi bara är vänner?

Kan ni gissa vem som är lesbisk av de här två:Ellie Jackson

eller


Portia de Rossi


Ja, rätt svar är ju Portia.

Så ni som har den fördomen att alla lebbar är butchar (pojkaktiga), lägg ner det! :)
16.11.2010 kl. 15:34

hetero dit, homo dit...

Jag fick en kommentar, som jag tänkte ta upp:

jag tror (av egna erfarenheter) att man nog kan bli förälskad i en kvinna utan att det ska behöva vara sexuellt. Jag har varit förälskad i två kvinnor i mitt liv. Alltid någon jag beundrat mycket(inte idoliserat alltså) men anser mig nog vara helt straight ändå. Man är ju trots allt förälskad i personen, inte i könet. Så det är svårt att säga om det då är homo eller hetero..äh jag vet inte..
mera diskussion om dethär ämnet!


Jaa, vad kan man säga. Jag tror att det allra största problemet är att vi ska kategorisera allt så himla mycket. För det är ju så sant, man blir ju trots allt kär i PERSONEN, inte i könet! Så egentligen borde det inte finnas något som heter homo,straight eller bi. Någon kanske faller mer för tjejer, och andra faller mer för killar. Men det är ju sist och slutligen personen man fastnar för.

Vad tycker ni?

15.11.2010 kl. 17:43

It gets better

15.11.2010 kl. 16:07

Pinnup

Åååh, sitter och dreglar till femtitalets pinuppor.

Börjar starkt fundera om det inte var bättre förr, trots allt!15.11.2010 kl. 15:50

Men fy på dig!

Hur kommer det sig att jag varit en såhär dålig bloggare!?

Tänker inte ens försöka med några ursäkter, eftersom jag inte tror att de duger!

Nu får jag lov att skärpa mig!

Nu kör vi!
15.11.2010 kl. 13:42

En annan lebb-fördomHar kommit på en till fördom vissa människor har mot homo/bisexuella.

Att vi skulle vara extra snuskiga.

Bara för att jag och min flickvän kanske är någon gammal gubbes hemliga fantasi betyder det inte att vi går runt här hemma och snuskar oss hela dagarna.

Nejnej. Så dramatiska är vi faktiskt inte.
21.10.2010 kl. 23:46

Lämna kyrkan-hysterin

Jaha, jag antar att jag måste ansluta mig till denna homodebatt... Alla vet väl vad jag pratar om ?

Okej, för det första. Alla har olika åsikter och alla har rätt att uttrycka dem.

För det andra. Det är förbjudet enligt lag att diskriminera homosexuella, och att behandla dem illa.

För det tredje. Fick frågan om jag skulle lämna kyrkan nu, jag med. Det som dendär kvinnan har sagt är ju inte alla Finlands kyrkors åsikt. Alla tycker inte som henne.

Ja. Hmm. Jag tror inte att jag kommer säga något mer om den saken.
21.10.2010 kl. 23:43

Lesbiska tendenser?

Fick en kommentar:

Jag är en kvinna och upplever mig själv som ganska starkt hetero eftersom jag aldrig varit förälskad i en kvinna och inte kan se mig själv ha sex med en annan kvinna. Jag tror inte att det skulle vara intressant för mig. Däremot kan jag känna mig lite dragen till en del kvinnor. Överlag tycker jag att kvinnor är vackrare och sexigare rent utseendemässigt. Det är lättare för mig att räkna upp sexiga och vackra kvinnliga skådespelare än dito manliga. Räknas det som ett slag av homo/bi-erfarenhet?

Hmmm. Låt mig tänka... Jag skulle säga nej. Jag är verkligen ingen expert, men om du inte alls är intresserad eller kan tänka dig att bli förälskad eller ha sex med en annan kvinna, så är det väl bara så att... du är hetero. Klart man kan tycka att kvinnor är vackrare, men det behöver inte betyda något, tycker jag.

Men som sagt, jag är ingen expert .

Har någon annan några åsikter om den saken, så låt höra! :)
21.10.2010 kl. 23:35

Ska man låtsas om att någon är homo/biFick en fråga om man ska låtsas om att tex ens släkting är homosexuell. Ska man bara inte prata om det, eller ska man nämna att man tycker det är okej och att man tycker det är fint?

Alla är ju olika, men jag själv skulle bli glad om någon släkting skulle säga att de är okej med det och tycker det är bra. Såklart man kanske egentligen önskar att det skulle vara en så vanlig sak, att kvinna+kvinna/man+man är tillsammans, så att ingen behöver säga något extra om det men... så är det ju inte riktigt än. Jag själv skulle bli jätteglad att någon äntligen vågar säga något istället för att bara vara tysta, vara lite smått generade och låtsas som det regnar...

21.10.2010 kl. 23:29

Tittar de? Tittar de???

En grej jag kommer ihåg ibörjan av min flickväns o mitt förhållande var att: Ska man verkligen våga hålla handen nu när jag går här i affären/på gatan/ whatever? Kommer folk att glo? Kommer folk att säga elaka saker.

Jag märkte ju med tiden att, nej, de varken glor eller säger elaka saker. Jag har aldrig märkt att någon har tittat lite extra... inte ens fast vi pussas.Och det, people, är skönt! Skönt att man lever i detta land :P

I början tyckte jag att det var läskigt. Nu är jag bara stolt.

 

Hur är det för er? :)

17.10.2010 kl. 22:17

Tjena mors !

Fick en fråga;

har ni många lesbiska vänner? har ni chansen att omge er med nån sorts queer-kultur?

Svar: ..........Nej, faktist inte! Tyvärr :( Det är jättesynd tycker jag. Vi båda kommer från väldigt små ställen, och ingen jag känner är lebb, inte öppet i alla fall. Eller jo, jag vet om typ två stycken, men jag känner dem inte. Det är ju jättetråkigt, verkligen..

 

17.10.2010 kl. 22:09

Hallå alla tokiga bloggare, det är Alice här! Jag är en helt vanlig tjej på 19 år som bor någonstans i Finlandet! Jag är bisexuell och har en underbar flickvän, vi har varit tillsammans i ca 2 år. Vilken tur att ni hittade hit, för nu har ni möjlighet att följa med på mina äventyr i Lesboland! Fråga gärna om det är nåt ni undrar, jag bits absolut inte :)

Senaste kommentarer