Vad tycker du om gay-familjer?

21.05.2011 kl. 12:14


Tycker du att samkönade par ska få adoptera/inseminera?

I Finland är närståendeadoption tillåtet. Det betyder att om ena mamman insemineras så är bara hon mamman till barnet. Då kan den andra mamman adoptera barnet, så de båda blir föräldrar till barnet. I Sverige blir båda automatiskt mamma till barnet.

I Sverige får samkönade par också adoptera från andra länder. Men det är inte alltid så lätt att få tag på någon som vill adoptera till ett homosexuellt par.

I framtiden vill jag absolut ha barn tillsammans med min flickvän. Men det är många år tills dess, och jag tror att det kommer bli lättare att skaffa barn i ett samkönat förhållande.
Kommentarer (5)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
jag tycker att det inte borde bero på om adoptivföräldrarna är av samma eller olika kön, utan helt enkelt ifall de lämpar sig som föräldrar. det här med att "ett barn behöver både kvinnliga och manliga förebilder" - och att samkönade par darför inte kunde vara lämpliga - tycker jag är löjligt. se bara på hur många heteron som skaffat barn som över huvudtaget inte lämpar sig som föräldrar. och som bilden ovan säger, två föräldrar är bättre än ingen alls.
q.ratata.fi21.05.11 kl. 19:51
Bra sagt! Du har verkligen rätt!
22.05.11 11:38
och så skulle jag ännu tillägga; förebilder finns ändå överallt - släktingar, vänner, i skolan, i media. barn med ensamstående föräldrar klarar sig helt bra med det.
Q21.05.11 kl. 19:52
Jag håller fullständigt med Q. Så länge personerna är lämpliga som föräldrar spelar det ingen roll om paret är samkönat eller ej. Barn förtjänar bra föräldrar, vilket absolut inte nödvändigtvis innebär två av olika kön.
lm-i.blogspot.com22.05.11 kl. 02:01
Jag håller med i bilden ovanför, alla gånger! Ett exempel redan ett pappapar finns det ingen risk för att våldföra sig på en liten flicka. Sådan förkommer ganska mycket i helt "vanliga" familjer. Bara ännu ett exempel.
angelinadavini.ratata.fi24.05.11 kl. 09:47
Ett barn har det definitivt bättre med två pappor eller två mammor än utan några föräldrar alls.
www.sabrinakaleva.com10.08.11 kl. 13:26

Hallå alla tokiga bloggare, det är Alice här! Jag är en helt vanlig tjej på 19 år som bor någonstans i Finlandet! Jag är bisexuell och har en underbar flickvän, vi har varit tillsammans i ca 2 år. Vilken tur att ni hittade hit, för nu har ni möjlighet att följa med på mina äventyr i Lesboland! Fråga gärna om det är nåt ni undrar, jag bits absolut inte :)

Senaste kommentarer